Vežbe nakon porođaja? Pilates i Yoga za Mame i Bebe

Vežbe nakon porođaja? Pilates i Yoga za Mame i Bebe

Period nakon porođaja predstavlja vreme velikih promena i prilagođavanja na novonastale okolnosti u životu svake žene. Nakon porođaja organizam žene je osetljiv. Poznata je i činjenica da se ženama ne preporučuje da vežbaju prvih šest nedelja nakon što na svet donesu svoju bebu. Ali, vežbe nakon porođaja mogu biti korisne kako vama tako i vašoj bebi. Sa druge strane, kod žena postoji prirodna želja da svoju figuru vrate u što kraćem roku, a da pritom vode računa o svom zdravlju.   Do sada su se žene suočavale sa nedostakom adekvatnih fitnes programa koji bi im na pravi način omogućili da u tome uspeju. Tipičan problem svake majke koja bi nakon porođaja poželela da povrati dobar izgled je i činjenica da je teško odvojiti se od novorođenčeta, i zbog toga su nažalost majke u Srbiji često odustajale od ove ideje i koncepta da nastave da rade na sebi i svom izgledu bez obzira na velike promene koje su se desile u njihovim životima. Zato će se ovaj sistem vežbi nakon porođaja dopasti svim majkama, jer je koncept časa takav da mame i njihove bebe imaju konstantnu interakciju i zajedno prolaze kroz ceo proces.

Dakle, ne morate razmišljati o tome kako ćete se razdvojiti od bebe, kako ćete organizovati čuvanje ili svoje vreme. Preporučujemo svim majkama da se sa svojim bebama priključe i uživaju u ovom posebnom, namenskom programu, baziranom na principima sličnih kurseva koji su trend u svim većim svetskim metropolama. Vežbe su taman toliko korigovane da se mogu individualno prilagoditi mogućnostima svake mame.

Program podrazumeva male i intimne grupe (do 6 mama i beba) radi postizanja što efikasnijih rezultata, gde će mame kroz druženje i neformalne diskusije razmenjivati iskustva i dobiti korisne savete. Na ovim časovima buduće polaznice kursa osetiće se bezbrižno u toploj, druželjubivoj atmosferi, povratiće pravilno držanje tela, kondiciju, naučiće kako da pravilno vežbaju trbušne, leđne i mišiće karličnog dna.

Ovaj program će vam ubrzati postporođajni oporavak, i pružiće vam mogućnost da kroz igru i zabavu provodite još kvalitetnije vreme sa vašim mališanom.