UROGINEKOLOGIJA

Estetika ili rešavanje

  • Najnovijim Er-Yag laserima
  • Smooth mode tehnologijom

Izdvajamo se i po radu u ovoj oblasti koja se odnosi na probleme sa mokrenjem kod žena. Najčešće se radi o otežanom, nekontrolsanom, smanjenom mokrenju, nemogućnosti zadržavanja mokraće, a u vezi sa tim i sa padom vaginalnih zidova, materice ili totalnom ispadanju materice kroz vaginu. Timskim radom sa urologom uspešno rešavamo ove probleme bilo u vidu vežbi ili elektrostimulacijom ili postavljanjem vaginalnog pesara u slučajevima kod kojih se može pristupiti konzervativnom tretmanu. U nekim slučajevima naši lekari vrše i operativnu korekciju ukoliko je ona neizbežna. 

problemi sa mokrenjem
Estetika ili rešavanje ginekološko-uroloških problema

Telo žene trpi značajne promene u periodu predmenopauze i menopauze.

Pad nivoa estrogena izaziva ne samo gubitak mesečnog ciklusa već i nepovratno gubljenje elastičnosti i fleksibilnosti kako kože tako i sluzokože.

Promene hormonskog statusa se odražavaju i na rad žlezda sa spoljašnjim lučenjem pa koža postaje suvlja, a sluzokoža suva i slabije prokrvljena (samim tim sklona pucanju i stvaranju ranica-prskotina koje sporo zarastaju). Suvoća sluznice vaginalnog zida rezultira peckanjem i bolovima kao i kontaktnim krvarenjima u toj regiji.

Usled slabljenja vezivnih struktura i potpore karličnim organima, žene često imaju spuštenu mokraćnu bešiku, matericu, grlić, što se manifestuje tupim bolom u karlici i osećajem pritiska u donjem delu trbuha, kao i nevoljnim oticanjem mokraće.

Najnovijim Er-Yag laserima moguće je uspešno i efektno remodelovanje, “ojačavanje” vaginalnih zidova, kao i spoljašnjih genitalija – vulve.

Smooth mode tehnologijom laser stimuliše sintezu kolagenih vlakana u submukozi (sloj ispod sluznice – mukoze) što dovodi do zadebljavanja tog sloja i zatezanja zidova vagine. Vezivanje vode za kolagen vodi ka boljoj lubrikaciji (vlaženju) ove regije.

Er-Yag laser je u odnosu na CO2 lasere manje invazivan, preciznije (selektivnije) deluje na mukozu tj. sluznicu i submukozu vagine, a oporavak je brz sa optimalnim rezultatima.

Metoda je pouzdana i bez neželjenih efekata. Tretman se radi u ambulantnim uslovima, bezbolan je i može se ponavljati više puta što daje još bolji i trajniji efekat.

Ovu metodu obavlja Prim. dr sc. med. Aleksandra Mladenović u Laser Centru Diva.


Pozovite nas

  • 011/24-36-504
  • 069/24-36-504