Seks po danima ciklusa

 

U zavisnosti od toga u kojoj je nedelji menstrualnog ciklusa žena se i ponaša na određeni način. Iz tog razloga vam se ponekad čini da je vaš polni odnos uvek različit. Evo kako vaše telo funkcioniše što se tiče povezanosti seksualnog života  i menstrualnog ciklusa od dana do dana

 

 

1.- 5. dan ciklusa

U tim danima povećan je nivo hormona estrogena koji određuje vaše raspoloženje. Početak menstruacije je mnogim ženama veliko olakšanje jer se tada završava faza tromosti i razdražljivosti. Ukoliko je menstruacija bolna, uživajte u dodirima svog partnera i primetićete da će se bolovi smanjiti.

Ako se potpuno prepustite i doživite orgazam, vaše telo će se osloboditi endorfina, hormona sreće, a poznato je da endorfin ublažava bolove. Upozorite partnera da vam ne pritiska stomak pošto je tada veoma osetljiv, ali pokušajte u predigri uživati što duže.

 

6.- 8. dan ciklusa

Ovo  su savršeni dani za eksperimentisanje. Dakle, po završetku menstruacije vaše samopouzdanje je na vrhuncu i savršena prilika da pod čaršavima doživite nezaboravno iskustvo. To se smatra idealnim vremenom da nadoknadite sve ono što se propustili dok ste imali menstruaciju.

 

9.-14. dan ciklusa

Poznato je kako se u to vreme telo priprema za ovulaciju. Hormon estrogen dolazi do svog vrhunca, a vi se osećate poprilično zavodljivo. Upravo se to vreme smatra idealnim za vođenje ljubavi. Obucite izazovan donji veš i prionite na posao.

 

15.-19. dan ciklusa

Naime nakon ovulacije želja za odnosom postaje sve manja. To je normalna pojava, jer upravo u to vreme dolazi do pada estrogena, a samim tim i vašeg raspoloženja. To je vreme kada vam više odgovara maženje, jer se jednostavno ne osećate toliko privlačno.

 

20.- 28. dan ciklusa

Upravo se to vreme smatra najnezgodnijim.To je vreme kada se skoro svaka žena oseća nervozno i pre svega depresivno. Želja za odnosom praktično ni ne postoji. Međutim dobro je što ova faza ne traje dugo.

Urednik teksta

milena_admin